Domů » O autorce

Vítám Vás na stránkách věnovaným fotografování převážně koní.

Jmenuji se Šárka Veinhauerová a fotím koně.
Mým cílem je zachytit krásné, neopakovatelné chvíle v bezprostřední blízkosti jedinečného tvora, kterým je již po staletí kůň. Fascinující svou krásou, energií, houževnatostí, elegancí a tvrdostí.

Čas zastavit neumím ...umím zastavit fotoaparátem jen neopakovatelný okamžik... a mým cílem je, aby Vám mé fotky i po mnoha letech umožnily znovu prožít krásu toho okamžiku a probudily ve Vás krásné vzpomínky.

K fotografování jsem se dostala asi jako každý, když si v dětství vypůjčil od rodičů foťák a chtěl si jen tak cvakat.

Časem mi cvakání nestačilo a chtěla jsem zachytit ten okamžik tak, jak jsem ho v té dané chvíli viděla. První pokusy o focení jako takové, přišly s první kinofilmovou zrcadlovkou Minoltou.

Tu vystřídala má první digitální zrcadlovka Canon 450D a u značky Canon jsem i zůstala.

Snažím se neustále učit a zdokonalovat nejen ve fotografování, ale protože focení koní vyžaduje znát specifika plemen, pohybu, postoje a výrazu, tak se snažím vzdělávat i ve znalostech koní. Zkušenosti jsem posbírala od vynikajících fotografů koní na několika workshopech a foto kurzech, teorii četbou odborných knih a intenzivním, dá se říct už dlouholetým focením koní a pohybováním se v koňském prostředí mezi koňmi a přáteli jezdci, chovateli a majiteli koní. Sama jsem byla i hrdou majitelkou kladrubáka.V rámci vzdělávání o koních které fotím jsem prošla i dva kurzy jízdy spřežení. V roce 2015 jsem se zúčastnila fotosemináře se světoznámou fotografkou koní Gabriele Boiselle. Nemalou zásluhu mají i kolegové z Ašského fotoklubu Soudkovitost 09, ve kterém jsem i nadále členkou.

Několik roků vystavuji své fotografie s tématikou koní na samostatných autorských výstavách i na společných výstavách s fotoklubem Soudkovitost 09. Moje fotografie můžete vidět v odborných časopisech o koních, v kalendářích, na plakátech k akcím s koňmi, na propagačních materiálech majitelů a chovatelů koní, na internetových stránkách a webech o koních. Publikovala jsem i několik článků v časopise Jezdectví. Více viz Reference

K fotografování nyní využívám fotoaparáty:
Canon EOS 5D mark III
Canon EOS 7D

objektivy:
Canon 100-400mm f/4,5-5,6 L IS USM
Canon 70-200mm f/2,8 L USM
Canon 50mm 1,8/f
Canon 24-70 2,8/f

a externí blesk Canon Speedlite 580EX.

K úpravě fotografií včetně retuší používám několik grafických programů.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace